'Club Brugge wil ver gaan voor sensastie, Anderlecht ligt op de loer'

'Club Brugge wil ver gaan voor sensastie, Anderlecht ligt op de loer'

16-11-2017 06:49
7

Sinds dit seizoen kunnen we in de Jupiler Pro League genieten van Ryota Morioka. De Japanse international toont momenteel zijn kunstjes bij Waasland-Beveren, maar daar kan snel verandering in komen. Morioka lokte immers mooi volk naar de Freethiel.

Volgens Het Nieuwsblad toont Club Brugge meer dan gewone interesse in de 26-jarige spelverdeler van Waasland-Beveren. De krant meent zelfs dat Blauw-Zwart bereid is om 2,5 miljoen euro op tafel te leggen voor Morioka. In het Jan Breydelstadion wil men met de komst van Moriako inspelen op het vertrek van Lior Refaelov. Die zijn verhaal lijkt stilaan over bij Club Brugge.

Niet alleen Club Brugge denkt aan Morioka. Ook Anderlecht ligt volgens eerder genoemde bron op de loer om zaakjes te doen met Waasland-Beveren. Anderlecht gaat evenwel nog even afwachten alvorens het actie gaat ondernemen. In Brussel wacht men de situatie rond Nicolae Stanciu af. Indien de Roemeen deze winter vertrekt, schakelt Anderlecht waarschijnlijk een tandje hoger in het Morioka-dossier.

Waasland-Beveren haalde pas afgelopen zomer Morioka naar ons land. Aan het Poolse Slask Wroclaw betaalde het destijds 250.000 euro. De duurste transfer ooit van de club zit dit seizoen al aan zeven goals en acht assists in de Jupiler Pro League.