De Bruyne krijgt steun van over de grens: ''Zat geen onvertogen woord bij''

De Bruyne krijgt steun van over de grens: ''Zat geen onvertogen woord bij''

15-11-2017 10:25
3

Kevin De Bruyne uitte na de oefeninterland tegen Mexico (3-3) kritiek op de tactiek van bondscoach Roberto Martinez. De commotie die hierover is ontstaan, is ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. 

Waar De Bruyne her en der kritiek kreeg voor zijn interview, kan hij wel op begrip rekenen van de Nederlandse analist Johan Derksen. ''Ik vind het heel goed dat die De Bruyne dat doet, want hij zegt geen onvertogen woord maar veegt wel de vloer aan met zijn coach. Dat vind ik goed, dat moet kunnen", zei Derksen aan tafel bij het populaire Voetbal Inside.

Derksen snapt ook wel waar de ontevredenheid van De Bruyne vandaan komt. "Ik begrijp dat De Bruyne het zoals bij Manchester City wil, want daar heeft hij met Guardiola een tactisch genie voor de groep staan. Hij wil met dit spelersmateriaal hetzelfde bereiken met België.'' De Nederlander vindt dat Martinez goud in handen heeft. ''Als Martinez een systeem vindt dat bij deze spelers past, dan hebben de Belgen een elftal dat weinig ploegen aankunnen'', is hij lovend over de kwaliteit van de Rode Duivels.