Rode Duivel trekt aan alarmbel: De bondscoach moet dat oplossen

Rode Duivel trekt aan alarmbel: "De bondscoach moet dat oplossen"

Gepubliceerd: zondag 12 november 2017 om 12:30zo 12-11-2017 om 12:30

Zondagochtend was het de beurt aan Kevin De Bruyne op de pers te woord te staan. De Rode Duivel was onder meer scherp voor bondscoach Roberto Martinez, vooral dan over het tactische aspect. De Bruyne maakt duidelijk wat hij zelf wil zien.

De Bruyne geeft dezelfde kritiek die er ook kwam onder Wilmots. "We spelen nog altijd te veel op basis van talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden hebben tegen ploegen als Mexico. Ik heb daar al af en toe met de bondscoach over gesproken. Het is jammer dat we nog altijd geen oplossingen gevonden hebben. Ik wil dat alles op punt staat om een goed WK te spelen", vertelt hij aan Sporza.

"Het systeem dat we spelen is eigenlijk heel verdedigend, maar we spelen dat met veel aanvallende spelers die veel de bal willen. Tegen Mexico hadden we weinig balbezit en dan heb je een beetje een probleem. Iedereen komt dan in een spelsysteem dat hem eigenlijk niet ligt."

Kan van tactiek veranderen iets oplossen? "Dat kan, maar het hangt altijd af van de opdrachten die de spelers krijgen. Mexico had een tactiek die duidelijk goed werkte tegen ons. Dat kan positief zijn want we weten nu wat we moeten aanpakken. Het is aan de trainer om een oplossing te vinden. Daar heb je in principe maar een paar weken voor nodig. Het moet heel duidelijk zijn. Als dat lukt, maken we een goeie kans in Rusland."

Plaats een reactie

Prpldynmt +6450
zondag 12 november 2017 om 13:44
Dat is nu net het probleem als je Wilmots 2.0 als bondscoach aanstelt. We spelen nu al 4-5 jaar matchen zonder enige vorm van tactiek. We beginnen de match altijd met de gedachte "we zien wel en hopen op die éne individuele flits". Zonder tactiek kom je tegen de toplanden telkens tekort! Ik hoop dat ze mijn ongelijk zullen bewijzen, maar in juni zal het weer hetzelfde liedje zijn. In de groepsfase kan je nog tegen Janneke en Mieke winnen zonder taktiek, maar daarna kan het verhaaltje snel afgelopen zijn.
Vind ik leuk
zondag 12 november 2017 om 13:58
Je hebt ook eens gelijk. Triestig. Elke supporter ziet dat bijna behalve de bond. Martinez buiten Michel binnen NU!
Vind ik leuk
Daydreamer +5480
zondag 12 november 2017 om 15:38
Hetgeen hij zegt klopt natuurlijk deels wel, dat hoor je me dus niet ontkennen! Alleen, dat deze kritiek net komt na een match waarin hij duidelijk minder was is het natuurlijk al wat makkelijker om de tactiek in vraag te stellen! Zou hij dat ook gedaan hebben moest hij deze match zoals Hazard hebben uitgeblonken? De Bruyne heeft namelijk een vrij groot ego hè...
En van de andere kant; de echt grote spelers kunnen in zulke matchen net wel het verschil maken hè... Zo zie je maar dat Hazard gewoon veel meer het pure talent heeft, waar De Bruyne het moet hebben van de spelers rond hem die dan ook nog eens moeten spelen in het perfecte tactische systeem dat rond hem gebouwd is!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws