OFFICIEEL: Kortrijk en Mechelen krijgen kandidaat in de schoot geworpen

OFFICIEEL: Kortrijk en Mechelen krijgen kandidaat in de schoot geworpen

30-10-2017 12:36

Het verhaal bij Slovan Bratislava is over voor Ivan Vukomanovic. De ex-trainer van Standard heeft er de bons gekregen en heeft ondertussen ook al gereageerd in Het Laatste Nieuws.

Slovan bleef afgelopen weekend steken op 2-2 tegen Senica, de rode lantaarn in Slowakije. Het staat maar op de derde plaats, met al tien punten achterstand op Trnava. Volgens Vukomanovic kwam dat vooral door een gebrek aan kwaliteit.

"Het ging allesbehalve over het sportieve. Al drie maanden waren er bepaalde mensen in het bestuur van de club die me boycotten. Ik kreeg gewoon geen kans om zelf een ploeg op te bouwen. Spelers die ik wou, kwamen niet, jongens die ik niet moest hebben, tekenden tóch. Ik had het bestuur gezegd dat we met deze ploeg niet mee konden doen voor de titel en ook snel Europees zouden uitgeschakeld zijn, wat ook gebeurde. Er was gewoon veel te weinig kwaliteit in de groep."

Mogelijk werd hij ook geboycot door enkele spelers. "Tegen Senica ontbraken onze twee vaste centrale verdedigers. We kwamen 2-0 voor, maar kort na rust werd er achterin twee keer flagrant geblunderd. Nooit gezien in mijn carrière. We schoten drie keer op het doelkader en hadden altijd moeten winnen, maar het geluk zat ook niet mee."

Tranen in de ogen
De voorzitter wilde hem kennelijk graag houden, maar kon niet anders. "Hij zei me vanmorgen met tranen in de ogen dat ik ontslagen was. Ik had het wel een beetje zien aankomen, omdat ik gewoon de kans niet kreeg iets serieus op te bouwen op mijn eigen manier. Ik sta voor offensief voetbal, mijn team had hier gemiddeld zeventig procent balbezit, maar deed er te weinig mee. Een gebrek aan kwaliteit."

Vukomanovic staat meteen open voor nieuwe projecten. "Ik wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Als er een mooi project op m’n pad komt, zal ik dat zeker bekijken. Dit is een tegenslag, maar ik kan mezelf niets verwijten. Ik ben nog vol energie en heb hier bewezen dat ik een dode club weer nieuw leven kan inblazen."