Hoefkens broedt op nieuwe uitdaging: Ik had al contacten in Malaga

Hoefkens broedt op nieuwe uitdaging: "Ik had al contacten in Malaga"

23-10-2017 20:45

Carl Hoefkens is al een tijdje voetballer op rust, na een mislukt avontuur in Gibraltar hing hij zijn schoenen aan de haak. Nu is hij vooral actief als personal trainer. Hij is terug in België en hoopt dat heel wat voetballers hem zullen contacteren.

Hoefkens heeft enkele jaren in het Spaanse Marbella gewoond, maar is nu terug in ons land. "Ik wou niet weg uit Marbella. Maar als je ziet dat je kinderen ongelukkig zijn, moeilijk vriendjes maken en school niet tof vinden, dan stopt het. Mijn familie komt op de eerste plaats. Ik ben vijftien jaar getrouwd met Vanessa. Zij heeft al die tijd veel opgeofferd voor mij. Nu is het mijn beurt", vertelt hij aan De Zondag.

De ex-Rode Duivel hoopt dat er een interessant project zijn pad gaat kruisen. "Ik wil absoluut nog íets doen. Andere mensen beter maken. Dat kunnen topsporters zijn. In Marbella deed ik individuele begeleiding van voetballers op fysiek, mentaal en extrasportief vlak, voeding bijvoorbeeld. Ik had al contacten met spelers van Malaga."

Hoefkens hoopt in België hetzelfde te kunnen doen. "Misschien doe ik hier ook zoiets. Of wat Marcel Vets destijds deed bij Lierse: jongeren klaarstomen voor de eerste ploeg. Ik heb veel aan hem te danken. Je moet eens kijken naar de kampioenenploeg van toen: veel jonge gasten, en niet één die ontspoord is. Marcel is een krak. Coach worden zie ik niet zitten. Ik zou liever sporters individueel begeleiden."