Hein is gewaarschuwd: Succes kan je zuur opbreken bij Anderlecht

Hein is gewaarschuwd: "Succes kan je zuur opbreken bij Anderlecht"

21-10-2017 13:15

Hein Vanhaezebrouck verraste zaterdag door te stellen dat België één van de moeilijkste competities van Europa is. Als reden geeft hij op dat de niveauverschillen tussen de clubs veel kleiner zijn dan in het buitenland en het moeilijk is om goeie spelers te houden. Ex-Anderlechtcoach Ariël Jacobs treedt hem bij.

Jacobs geeft aan dat succes halen bij Anderlecht niet altijd positieve gevolgen heeft. "Als je het als trainer bij Anderlecht goed doet, snij je eigenlijk in je eigen vel. In de groepsfase van de Europa League haalden we 18 op 18. Ik wist toen al dat we daardoor spelers konden verliezen in januari en het succes ons zuur kon opbreken. Ze noemden me een sarcast, maar het was wel de realiteit."

Jacobs zag Mbark Boussoufa vertrekken in de winter, iets wat hem nog altijd niet zint. "Het verlies van Boussoufa heeft toen een grote rol gespeeld in het mislopen van de titel. Natuurlijk kunnen niet alleen grote, maar ook kleine clubs hun beste spelers verliezen. Het verschil is dat het voor een topclub veel moeilijker is een topspeler te vervangen. Bij kleine clubs ligt de norm bij transfers lager."