Club Brugge mocht niet praten met Belgische topper: Meteen uitgesloten

Club Brugge mocht niet praten met Belgische topper: "Meteen uitgesloten"

20-10-2017 13:39

In een interview met RTBF praat Club Brugge-manager Vincent Mannaert over het huidige seizoen van Club. Dat seizoen begon met de zoektocht naar een trainer... Felice Mazzu werd het niet, maar volgens Mannaert is hij wel degelijk geschikt.

De trainer van Charleroi werd wel degelijk overwogen, maar zijn voorzitter weigerde alle medewerking. "Mehdi Bayat heeft meteen alle onderhandelingen uitgesloten, we zijn dus niet zo ver kunnen gaan. Maar het feit dat Mazzu een Waal is was geen handicap: Michel Preud'homme was dat ook, Mazzu speelt een beetje Nederlands, en met Ivan Leko is Engels nu de voertaal op training. Wat telt is dat iedereen de voetbaltaal spreekt." 

Mazzu zou volgens kwatongen niet passen bij het DNA van Club, maar dat is volgens Mannaert onzin. "Het DNA van Club, dat is de overwinning met passie, dominantie en engagement. Dat sluit geen enkele spelstijl uit, zelfs geen tiki-tika. De stijl van Houwaart was niet die van Broos, Happel, Sollied of Preud'homme. Simons en Refaelov speelde ook in dezelfde ploeg. Ons publiek accepteert alles, zolang het maar met passie wordt gedaan."