Vanhaezebrouck verrast met opstelling: Hij zal spelen tegen PSG

Vanhaezebrouck verrast met opstelling: "Hij zal spelen tegen PSG"

18-10-2017 06:57
4

Woensdagavond ontvangt Anderlecht het sterrenteam van Paris Saint-Germain. Paars-wit won afgelopen vrijdag op KV Mechelen (3-4) na een puike prestatie, vooral de eerste helft dan. Toch zullen niet dezelfde elf namen aan de aftrap verschijnen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck gaf al aan dat hij zijn team hetzelfde gaat opstellen als vrijdag in Mechelen. Toch valt er een wijziging te noteren in het elftal van de nieuwbakken RSCA-coach, die woensdagavond zijn eerste Champions League-wedstrijd met paars-wit afwerkt. Zo kiest Vanhaezebrouck in doel verrassend niet voor Frank Boeckx. "Ik koos in Mechelen voor Boeckx, maar nu zien we wel", gaf de RSCA-coach eerder al aan. "Ik zie niet in waarom je met keepers niet zou kunnen roteren zoals je dat met veldspelers doet."

Verder is paars-wit van plan om zijn eigen spel te spelen, dus terug met een driemansdefensie. Die zal gevormd worden door Dendoncker, Kara en Deschacht. Aangezien RSCA het opneemt tegen een wereldteam, zullen de twee flanken enorm moeten terugplooien om zo de aanvalsgolven op te vangen. Op het middenveld zullen Kums, Trebel en Hanni spelen. Van die laatste verwacht men veel creativiteit. Daarnaast spelen ook Gerkens, die vorige week zijn visitekaartje afgaf, en spits Téodorczyk.