OFFICIEEL: Leicester City bevestigt ontslag: 'Volgens bestuur verandering nodig'

  OFFICIEEL: Leicester City bevestigt ontslag: 'Volgens bestuur verandering nodig'

  dinsdag 17 oktober 2017 om 19:05

  Opmerkelijk nieuws uit Engeland: Craig Shakespeare is ontslagen als manager van Leicester City. Dat meldt The Daily Mail dinsdag.

  Leicester kwam maandagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion en is met zes punten afgezakt naar de achttiende plek in de Premier League. Dat kost Shakespeare naar verluidt de kop. Onder zijn leiding wisten The Foxes de laatste zes wedstrijden niet te winnen.

  Het ontslag van Shakespeare is opvallend, omdat de 53-jarige manager aanvankelijk grote populariteit genoot in het King Power Stadium. Hij verving vorig seizoen kampioenenmaker Claudio Ranieri, leidde zijn ploeg uit de gevarenzone en werd na zestien wedstrijden op permanente basis gecontracteerd.

  Shakespeare hield het uiteindelijk slechts vier maanden uit. Hij zette in juni zijn handtekening onder een driejarig contract. Leicester heeft het ontslag overigens nog niet bevestigd.

  Update 19.05: Leicester City heeft Craig Shakespeare ontslagen als manager. Dat bevestigt de Engelse club dinsdagavond via de officiële kanalen. Michael Appleton zal tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer als interim-coach fungeren. "De goede start onder Craig is niet doorgezet en volgens het bestuur is een verandering nodig om de club vooruit te helpen", zegt vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. "Craig zal altijd een erg populair en respectabel persoon blijven bij Leicester City en is altijd welkom."

  Plaats een reactie

  12a34b +618
  dinsdag 17 oktober 2017 om 21:20
  En elke keer zeg ik dan: Weiler, Weiler, Weiler.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Leicester City bevestigt ontslag: 'Volgens bestuur verandering nodig'