Nakamba doet clubicoon stilaan vergeten, heeft Liverpool dat gezien?

  Nakamba doet clubicoon stilaan vergeten, heeft Liverpool dat gezien?

  dinsdag 17 oktober 2017 om 11:08

  Club Brugge raast doorheen de competitie. Met 27 op 30 staat Blauw-Zwart ruim aan de leiding. Dat doet het zonder Timmy Simons. Nieuwkomer Marvelous Nakamba doet het clubicoon zowaar vergeten.

  'De Bulldozer van Bulawayo' werd hij genoemd bij Vitesse, maar bij Club laat hij zien een vrij complete speler te zijn. Volgens zijn beste vriend én ex-ploegmaat, Kudakwashe Mahachi, had Nakamba het altijd al in zich. De ijzersterke Nakamba werd onlangs verkozen tot Speler van de Maand. Dat verbaast zijn boezemvriend niet. "Ik ken hem door een door. Al van jongs af aan zette hij zich in alles wat hij deed voor meer den honderd procent int. Als we gingen voetballen, was dat niet anders", aldus Mahachi in Het Nieuwsblad.

  In Zimbabwe speelden de boezemvrienden samen voor de nationale ploeg. Toch is Nakamba volgens Mahachi één van de weinigen die de stap naar Europa kan zetten. "Vele Zimbabwanen kunnen terecht in de Zuid-Amerikaanse competitie, maar slechts weinig kunnen de sprong naar Europa wagen. Bij Marvelous was het duidelijk dat hij één van die gelukkigen zou zijn."

  Nakamba droomt van Liverpool, de club waar zijn vader zo zot van is. Volgens Mahachi doet hij het voor zijn ouders. "Hij is zo dankbaar dat zij zo hard voor hem gewerkt hebben. Nu Marvelous het goed doet, wil hij iets terugdoen voor zijn ouders", besluit hij.

  Poll

  Is Nakamba klaar voor een stap hogerop?

  (183 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +33047
  dinsdag 17 oktober 2017 om 11:29
  Ik droom van het winnen van euromillions
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Nakamba doet clubicoon stilaan vergeten, heeft Liverpool dat gezien?