Vanhaezebrouck zei nee tegen topaanbieding: Daarom heb ik dat geweigerd

Vanhaezebrouck zei nee tegen topaanbieding: "Daarom heb ik dat geweigerd"

17-10-2017 11:00
4

Hein Vanhaezebrouck is na zijn vertrek bij AA Gent vrijwel meteen naar Anderlecht gegaan, opnieuw geen buitenlands avontuur dus voor de coach. Eén keer kreeg hij een grote kans: hij kon bij Wolfsburg aan de slag. Hij had echter geen interesse.

In Het Belang Van Limburg geeft Vanhaezebrouck aan dat de berichten klopten. Wolfsburg had interesse in hem, maar hij zei nee. "Ik weigerde Wolfsburg, ja. Ook voor de familie wilde ik in België blijven en Anderlecht kwam snel. Eigenlijk moet ik niet naar het buitenland om te kunnen zeggen dat mijn carrière geslaagd is. We zien wel of er na Anderlecht nog een buitenlandse kans komt."

Dat was nochtans een mooie kans voor Vanhaezebrouck om zich te bewijzen in een betere competitie. Na het Europese succes van AA Gent kon hij zich al mengen onder de allergrootsten. "Zo'n uitnodiging voor een UEFA-congres met de topcoaches in Europa wil ik wel nog eens krijgen. Na onze Champions League-campagne met Gent sprak ik er toen met Ancelotti, met Luis Enrique, met Mourinho… Mourinho is een sympathieke vent. We hebben een andere kijk op voetbal, maar we kwamen goed overeen."

Bij Wolfsburg zijn momenteel drie Rode Duivels actief. Landry Dimata en Koen Casteels zijn eigendom van de Duitsers, Divock Origi is er actief als huurling van Liverpool.