Het geheim van Antwerp: 'Geen gigantische talenten'

  Het geheim van Antwerp: 'Geen gigantische talenten'

  dinsdag 17 oktober 2017 om 09:48

  Het gaat Antwerp FC voor de wind. The Great Old staat na tien speeldagen op een onverhoopte derde plaats. Het sloeg zelfs al een kloof van zes punten met het nummer acht in de stand. De supporters dromen van Play-Off 1. Het Nieuwsblad denkt de sterkte van het team te kennen.

  "Verwacht in het begin van het seizoen niet te veel van ons. De ploeg zal pas klaar zijn in november", verklaarde Antwerp-coach Laszlo Bölöni voor het seizoen. Het is nog maar half oktober, maar nu al staan de Antwerpenaren stevig in de top zes. Het Nieuwsblad gaat er vanuit dat het beste dus nog moet komen. 'Wat gaat dat geven als de Roemeen zijn ploeg helemaal naar zijn hand heeft gezet?', aldus de krant.

  'Wie er met een kern die eigenlijk nog niet klaar is toch in slaagt om na tien speeldagen op de derde plaats te staan, kan die ploeg na dertig speeldagen naar een topzesnotering leiden.' Weinig mensen hadden voorspeld dat de troepen van Bölöni het zo goed zouden doen.. 'Elke week schudt hij wel een ander tactisch plannetje uit zijn mouw. Afgelopen zondag overblufte hij een tactisch meesterbrein als Francky Dury', geeft de krant een pluim aan Bölöni.

  Ook heel wat spelers doen het onverwacht heel goed. 'Als je de namen van de ploeg afgaat, stel je vast dat het geen kern is met gigantische talenten. Voor het seizoen werd ook intern getwijfeld of jongens als Alexander Corryn, Geoffry Hairemens en Joeri Dequevy wel het niveau zouden halen.' De krant weet dan ook waarvan Antwerp het moet hebben. 'Hard werken, dat is het sleutelwoord. Het klinkt simpel, maar meer moet je er niet achter zoeken.'

  Poll

  Haalt Antwerp Play-Off 1?

  (206 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Het geheim van Antwerp: 'Geen gigantische talenten'