27 op 30! Club Brugge geraakt pas in blessuretijd voorbij hekkensluiter Oostende

15-10-2017 19:53
23

Club Brugge heeft bij KV Oostende ternauwernood het tweede punteverlies van dit seizoen kunnen voorkomen. De soevereine leider kon zich pas in minuut 92 van de hekkensluiter ontdoen: 2-3. Blauw-Zwart heeft na tien speelronde een indrukwekkend aantal van 27 punten en staat nu zes punten los.

Club Brugge kende een absolute droomstart aan de kust. Al na 26 seconden ging de bal tegen de touwen. Vormer mocht vrij schieten binnen de zestien en schoot het leer door de benen van doelman Vanhamel, die er niet goed uitzag bij deze tegengoal. Gelukkig voor Vanhamel werd zijn foutje nog binnen tien minuten rechtgezet door Siani. De aanvoerder knalde een corner van Berrier in één keer kiezelhard voorbij een kansloze Horvath: 1-1. Wat een schot!

Na een zeer enerverend openingskwartier, waarin het spel op en neer ging, namen de bezoekers het heft in handen. KV Oostende kwam even niet onder de druk uit en de sterke fase van Club leidde halverweg het eerste bedrijf ook tot een goal. Moraes stond helemaal vrij bij een corner van Vormer en profiteerde optimaal met het hoofd. Club wilde nu doordrekken en was héél dicht bij een comfortabele 1-3 voorsprong. Vanaken trof echter de paal. Het spektakel was nog niet voorbij in de eerste helft, want Berrier bracht de score weer in balans. Opnieuw had Horvath geen antwoord op een hard afstandsschot van de Kustboys.

Opvallend genoeg deed de gelijkmaker de match kantelen, want na de pauze kwam de thuisploeg sterker uit de kleedkamers. Grote kansen bleven uit en het duel stevende dan ook af op een remise. Limbombe besliste echter anders over de uitslag. De blessuretijd was al bezig toen hij de verre hoek vond: 2-3. Limbombe trok van vreugde zijn shirt uit. Arbiter Laforge gaf hem uiteraard geel, waardoor Limbombe met zijn tweede kaart kon gaan douchen. Dit deerde hem echter niet, want zijn treffer bleek genoeg voor de drie punten.