Alarmbellen bij Anderlecht, Onyekuru laat zich uit over vertrek bij paars-wit

Alarmbellen bij Anderlecht, Onyekuru laat zich uit over vertrek bij paars-wit

14-10-2017 06:58
6

Anderlecht ovetuigde vrijdag met een knappe eerste helft tegen KV Mechelen. Na 45 minuten voetballen stond het 1-4, onder meer dankzij een sterke prestatie van Henry Onyekuru. Al zal men bij Anderlecht mogelijk niet lang meer kunnen genieten van de Nigeriaan.

De aanvaller werd de voorbije weken meermaals gelinkt aan een terugkeer naar Everton. De Nigeriaan werd zelfs al gespot in Engeland. Tegenover La Dernière Heure geeft Onyekuru een duidelijk statement. "Ik hoop vanaf januari voor Everton te kunnen spelen", klonk het na de wedstrijd tegen KV Mechelen tegenover de Waalse krant.

Onyekuru scoorde dit seizoen al zes keer voor de Brusselaars. Everton, dat op een teleurstellende zestiende plek in het klassement staat, zou zijn hulp goed kunnen gebruiken. "Everton is zeer tevreden over mij. Maar we zijn nog geen januari en dus ligt mijn focus volledig op Anderlecht", klinkt het.

Als Everton de Nigeriaan terug naar Engeland wil halen, moet het eerst nog een werkvergunning krijgen voor de spits. Door het beperkte aantal interlands achter zijn naam is het nog onzeker of hij die werkvergunning ook zal krijgen. Het feit dat hij inmiddels ook al in de Champions League heeft gespeeld zou er dan wel weer voor kunnen zorgen dat Onyekuru een werkvergunning krijgt.