Hond Heynckes lijkt 'spijt' te hebben: 'Ik heb Cando al twee dagen niet gezien'

Hond Heynckes lijkt 'spijt' te hebben: 'Ik heb Cando al twee dagen niet gezien'

13-10-2017 20:13

Jupp Heynckes zit zaterdag voor het eerst in vier jaar op de bank bij Bayern München. De 72-jarige trainer waarschuwt alvast dat hij van de oude stempel is, maar geen wonderdokter.

"Psychologen, voedingsdeskundigen, en wat allemaal nog meer. Nee, dat hebben we niet nodig. Powerpoint-presentaties, alles goed en wel. Je moet op het veld doen", zegt Heynckes, geciteerd door Voetbal International. "Het voetbal hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Het niveau van de trainingen is nog niet zo hoog als van mijn laatste seizoen. Maar dat gaat wel komen."

Heynckes gaf al aan dat de sfeer weer goed is bij Bayern, waarmee hij indirect een sneer uitdeelde aan voorganger Carlo Ancelotti. "Maar met hand opleggen ben je er nog niet. Dat ik er ben, is niet voldoende", weerlegt de ervaren oefenmeester de suggestie dat hij een wonderdokter is.

Tegen SC Freiburg moet Heynckes het doen zonder de geblesseerden Manuel Neuer, Franck Ribéry en Arturo Vidal. "En ik mis mijn hond Cando. Die heeft twee dagen niet gegeten", grapt de trainer over zijn viervoeter, die eerder nog zijn 'toestemming' gaf.