Duitsers waren dicht bij Mbappé: Zijn vader zei: als jij trainer wordt komt hij

  Duitsers waren dicht bij Mbappé: "Zijn vader zei: als jij trainer wordt komt hij"

  donderdag 12 oktober 2017 om 14:00

  RB Leipzig was er in het verleden bijna in geslaagd Kylian Mbappé naar de 2. Bundesliga te halen. Technisch directeur Ralf Rangnick hoefde maar één belofte te doen om zich van het supertalent te verzekeren.

  Dat zegt Rangnick in gesprek met Sport Bild. Leipzig was in 2015, toen het nog op het tweede niveau van Duitsland speelde, dichtbij de handtekening van Mbappé. "Het probleem was alleen dat we afscheid hadden genomen van trainer Alexander Zorniger, dit was net na de winterstop van 2015", zegt de Leipzig-beleidsman. "Op dat moment wisten we dus niet wie de nieuwe coach zou zijn."

  "De vader van Kylian zei tegen mij: als jij kan beloven dat jij de trainer wordt, komt die jongen meteen naar Leipzig. Maar ik kon die belofte in februari niet geven", zegt Rangnick, die even later inderdaad interim-coach werd bij Leipzig. Toen kwam de komst van Mbappé echter niet meer ter sprake. De jonge Fransman beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak bij AS Monaco en werd afgelopen zomer voor een bedrag dat kan oplopen tot 180 miljoen euro verkocht aan Paris Saint-Germain.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Duitsers waren dicht bij Mbappé: "Zijn vader zei: als jij trainer wordt komt hij"