Als ik Vanhaezebrouck zie rondlopen in training van Anderlecht doet dat pijn

"Als ik Vanhaezebrouck zie rondlopen in training van Anderlecht doet dat pijn"

11-10-2017 09:52
6

AA Gent zag onlangs succescoach Hein Vanhaezebrouck vertrekken en een contract ondertekenen bij RSC Anderlecht. Een zet die niet al te best werd onthaald. Heel wat Gent-supporters hebben nog respect voor hun ex-coach, maar zijn ook kwaad.

"Mijn eerste reactie bij het vertrek van Hein was eentje van spijt. Dat sloeg snel over naar boosheid. Ik voelde mij gepakt. En veel andere supporters met mij", zegt Dirk Vos, woordvoerder en ondervoorzitter van de supportersfederatie KAA Gent in Sport/Voetbalmagazine.

Ook Stijn Lemaire, de initiatiefnemer van het fotoboek Ons Gantoise vindt het vertrek van Vanhaezebrouck bijzonder pijnlijk. "De voorbije weken ben ik doorheen allerlei emoties gegaan. Eerst ontgoocheling, vervolgens frustratie. Woede ook, dat Vanhaezebrouck wegloopt", zegt hij.

"Hij, de man die altijd zoveel rust en zelfvertrouwen uitstraalde, wilde het niet meer proberen op te lossen. Als ik hem nu zie lopen in zijn training van Anderlecht, doet dat pijn", aldus Lemaire.

Geen Heinwee
Voor Gent-supporter en filmjournalist Dave Mestdach ligt het vertrek iets minder moeilijk. "Vanhaezebrouck is een uitstekende trainer wiens verdiensten buiten discussie staan, maar ik ga geen last hebben van Heinwee."

"Op die persconferentie waar zijn vertrek werd aangekondigd, heb ik voldoende Heinchelarij gezien om te geloven dat dit scenario al lang klaar lag. Je moet geen complottheoreticus zijn om te beseffen dat de opeenvolging van gebeurtenissen wel heel goed uitkwam", vertelt hij.