Aanwinst van Antwerp stelt teleur: 'Hij moet echt nog veel stappen zetten'

  Aanwinst van Antwerp stelt teleur: 'Hij moet echt nog veel stappen zetten'

  donderdag 21 september 2017 om 11:00

  Antwerp schakelde dinsdag al Lierse uit in de Croky Cup, het werd 2-0 op de Bosuil. Gazet Van Antwerpen analyseert de nieuwkomers van Antwerp, maar Aurelio Buta viel kennelijk te licht uit.

  Na het vertrek van Frédéric Duplus had Antwerp geen rechtsback meer. Buta moet dat oplossen, maar de krant heeft zijn twijfels. "Buta zorgde met een goede voorzet op Ardaiz voor een van de schaarse Antwerpse kansen voor rust. Helaas lag hij ook mee aan de ­basis van een drietal kansen voor Lierse. Als de Pallieters gevaarlijk waren, was het meestal via zijn kant. Tot twee keer toe mocht Pierre Bourdin voorzetten naar Wolke Janssens. Buta mocht blij zijn dat die laatste de bal eerst van dichtbij over trapte en later een goede Bolat op zijn weg vond."

  De vraag is nu of Buta een te grote risicofactor is achterin. "Buta heeft op verdedigend vlak echt nog veel stappen te zetten vooraleer hij zich een vaste basis­speler mag noemen. Al is dat wel een probleem voor Laszlo Bölöni. Buta is de enige rechtsachter in de kern. Yatabaré speelde er al, maar die viel geblesseerd uit. Ook Alexander Corryn is een mogelijk alternatief op de rechtsachter."

  Plaats een reactie

  donderdag 21 september 2017 om 11:38
  Die jongen speelt na lange tijd nog eens 90min en hopsa met de grond gelijk. Over zijn tweede helft praten jullie niet, die was zeker degelijk. Geef hem 5 matchen en schrijf dan nog eens een artikel.
  Vind ik leuk
  Strider +97
  donderdag 21 september 2017 om 12:55
  Buta was gewoon te zwak in zijn eerste wedstrijd (ook de 2de helft) daar kunnen we niet naast kijken, maar iemand afschrijven op 1 wedstrijd is er natuurlijk ook ver over.
  Als je weet wie de schrijver is voor GVA dan moet je daar vooral niet te veel belang aan hechten, deze persoon houdt zich alleen bezig met negatief wezen net als zijn zielige zelf.
  Anderzijds tegen welke ploeg ga je Buta kansen geven? Elk punt is hard nodig en te grote risico's zijn uit den boze. Bölöni mag het oplossen.
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  Tiger +8
  donderdag 21 september 2017 om 21:12
  Hij was heel zwak deze wedstrijd. Hij treuzelde te veel met de bal en liet zich te gemakkelijk in de wind zetten. Maar hij kan natuurlijk nog groeien.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Aanwinst van Antwerp stelt teleur: 'Hij moet echt nog veel stappen zetten'