Van Holsbeeck gaat offers moeten maken, dit is kapitaalsverlies

"Van Holsbeeck gaat offers moeten maken, dit is kapitaalsverlies"

14-09-2017 08:25
6

Met veel bombarie stelde Andelecht al vroeg in de zomermercato Sven Kums voor. Het was een signaal dat de ploeg beter voetbal zou gaan spelen dit seizoen. Maar het spel blijft zwak en Kums ligt niet in de bovenste schuig van Weiler. Die situatie kan niet blijven duren, weet analist Marc Degryse. 

"Herman Van Holsbeeck komt hierdoor in een lastige situatie. Hij riskeert om, na Stanciu, met Kums een tweede dure investering te zien verloren gaan", stelt Degryse vast in Het Laatste Nieuws. "Is Herman bereid dat offer te maken? Ik heb alvast de indruk dat hij en zijn voorzitter niet van plan zijn om Weiler snel te laten vallen. Het is duidelijk dat de top van Anderlecht echt wel gelooft dat Weiler de juiste man op de juiste plaats is, ondanks zijn rare kronkels."

En dat is vreemd, ondanks het krediet dat de Zwitser opbouwde met het behalen van de titel. "Van Holsbeeck heeft voor het seizoen geëist dat er beter voetbal diende gespeeld te worden, gezien de investeringen, en dat komt er momenteel niet uit. Hoeveel gekke stoten kan Weiler zich nog veroorloven? Wanneer laat hij zijn transfers renderen? Vijftien maanden aan een stuk vroeg Weiler tijd om automatismen en een ploeg te smeden, maar ineens zet hij op twee dagen tijd een totaal nieuwe veldbezetting neer, met een speler op een positie die hij nooit eerder bekleedde. Waar is de logica?"

Kapitaalsverlies
En Van Holsbeeck kijkt volgens Degryse peinzend toe hoe zijn twee toptransfers - Kums en Stanciu - er maar niet in slagen zich door te zetten. "Als dat blijft aanslepen moet hij in januari een oplossing zoeken. Je kunt toch niet blijven toezien op kapitaalverlies? Het is een bijzonder ongelukkige situatie, voor alle partijen."