Fans van Lierse moeten niet wanhopen: Meerdere concrete overnemers

  Fans van Lierse moeten niet wanhopen: "Meerdere concrete overnemers"

  dinsdag 12 september 2017 om 10:38

  Maged Samy kondigde vorige week aan dat hij Lierse verlaat. De Egyptenaar nam met zijn bedrijf Wadi Degla tien jaar geleden de club over, maar kon er ondanks veel investeringen geen stabiele eersteklasser van maken. Hij wil nu dus een overnemer vinden, volgens gewezen bestuurslid Walter Grootaers zijn er genoeg kandidaten.

  Lees ook: Lierse-baas Samy is protestacties van fans beu: "Besloten te vertrekken"

  De fans van de Pallieters moeten zich dus geen zorgen maken over het voortbestaan van de club. "Samy heeft een tijd geleden aan twee mensen achter de schermen gevraagd om een overnemer te zoeken. Er zijn nog een zestal partijen, waarvan twee zeer ernstig", aldus Grootaers aan Sporza. Die partijen moet zich eveneens geen zorgen maken. "Er is voor alle duidelijkheid geen schuldenberg. Alles is kwijtgescholden door Wadi Degla. De teller staat op nul."

  De mogelijke overnemers worden wel op de rooster gelegd. "De onderhandelingen worden op drie pijlers gevoerd: de overnemer moet de overname betalen, hij moet laten zien wat hij de komende jaren zal investeren en ook hoeveel hij in de jeugd zal investeren. De kandidaten zijn mensen die in het verleden al geïnvesteerd hebben in het voetbal", aldus Grootaers. "Ik hoop dat we binnen enkele weken uitsluitsel hebben, ten laatste binnen twee à drie maanden. Samy heeft gezegd dat alle betalingen zullen gebeuren tot er een overnemer is."

  Poll

  Hoort Lierse thuis in 1A, vind je?

  (620 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Fans van Lierse moeten niet wanhopen: "Meerdere concrete overnemers"