Doet kunstgras scheidsrechters de das om? Telt niet alleen voor mij

Doet kunstgras scheidsrechters de das om? "Telt niet alleen voor mij"

06-09-2017 08:38
1

Serge Gumienny is uitgefloten. Op 45-jarige leeftijd stopt de Limburger als scheidsrechter. Bij Het Laatste Nieuws geeft hij meer tekst en uitleg omtrent zijn beslissing. 

"De maximumleeftijd voor scheidsrechters is afgeschaft. Maar ik ben op een leeftijd gekomen dat ik bepaalde signalen krijg. Ik voelde dat het tijd was om te stoppen", klinkt het eerlijk. Aan het begin van het seizoen liet Gumienny de fysieke proef links liggen. Hij ging liever op vakantie met collega Luc Wouters. "Misschien was dat al een teken aan de wand. Ik heb dertig jaar lang nooit die testen aan mij laten voorbij gaan. Nu was de motivatie niet meer zo sterk."

Heel wat scheidsrechters faalden trouwens op de fysieke proeven. Deze week krijgen zij een herkansing. Gumienny had daar geen zin meer in. "Die snelheid, hé (lacht) Ik mocht zoveel werken als ik wilde, ik slaagde er niet meer in om mijn startsnelheid op te krikken."

Gumienny denkt trouwens een probleem van de refs te kennen. "Wat niet hielp, was dat de fysieke testen van de voetbalbond de afgelopen jaren nog zwaarder zijn geworden. Vroeger vonden die plaats op een atletiekpiste, nu op kunstgras. Dat scheelt een stuk. Niet alleen voor mij, maar ook voor veel andere refs, zoals de vorige testen hebben uitgewezen. Dus heb ik voor mezelf uitgemaakt dat het beter is om te stoppen."