Op naar het WK: Kara en Wilmots mogen dromen, Diaby en Hanni niet naar Rusland

Op naar het WK: Kara en Wilmots mogen dromen, Diaby en Hanni niet naar Rusland

02-09-2017 21:19

De plekjes voor het WK worden stilaan gegeven. In Europa beginnen we aan de laatste wedstrijden, ook in Afrika komt er stilaan een einde aan de kwalificatieperiode. Welke landen kunnen zich al bijna opmaken voor Rusland?

In de kwalificatiecampagne voor de Afrikaanse landen zijn 5 groepen die meedoen. Het land dat zijn groep wint mag ook meedoen op het WK. In totaal worden er zes wedstrijden gespeeld, waarvan er nu al drie afgemaakt zijn.

Groep A:
In groep A lijkt het ticket beslist te gaan worden tussen Tunesië en DR Congo. Het nationale elftal van Hamdi Harbaoui heeft het maximum van de punten behaald met drie overwinningen op een rij. Congo, met onder andere Paul-José Mpoku, staat op zes punten.

Groep B:
In groep B lijkt het inmiddels al een uitgemaakte zaak te gaan worden. Nigeria (Wilfred Ndidi en Moses Simons) haalde ook het maximum van de punten. Zambia achtervolgt met vier punten. Het Kameroen van Hugo Broos en Sébastien Siani (4 punten) en het Algerije van Sofiane Hanni (1 punt) lijkt niet te moeten hopen op een WK-ticket.

Groep C:
Ivoorkust en Marc Wilmots zijn goed op weg om een EK-ticket te pakken. Onze ex-bondscoach won zaterdagavond voor het eerst met zijn nationale elftal. De Ivorianen hebben nu zeven punten na drie wedstrijden.

Marokko (vijf punten) en Gabon (twee punten) achtervolgen. Mali, met Kalifa Coulibaly en Abdoulay Diaby, lijken al uitgeschakeld voor de race.

Groep D:
Groep D belooft nog bijzonder spannend te worden. Burkina Faso en Zuid-Afrika staan momenteel aan de leiding met vier punten. Senegal, met Kara Mbodji, achtervolgt op één punt, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Ook Kaapverdië telt drie punten.

Groep E:
In groep E gaat het verrassend tussen Oeganda en Egypte. De twee landen staan op plaats één en twee met zeven en zes punten. Favoriet Ghana telt amper twee punten na drie speeldagen. Congo staat op de laatste plek.