Mathijssen kon bij verrassende club aan de slag: Net niet wat ik wilde

Mathijssen kon bij verrassende club aan de slag: "Net niet wat ik wilde"

29-08-2017 12:30

Jacky Mathijssen is dit seizoen geen trainer meer bij Westerlo, de club waar hij vorig seizoen mee degradeerde. Beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar. Nu is Mathijssen werkloos, maar het had ook heel anders kunnen lopen.

De 54-jarige trainer onthult namelijk dat hij een aanbod op zak had uit Griekenland. "Enkele maanden geleden heb ik nog met de Griekse eersteklasser Larissa gepraat. Ik kon er overnemen voor de laatste vier speeldagen. In Westerlo zat het seizoen er al op, ik kon weg. Maar het was nét niet wat ik wilde", vertelt Mathijssen in Humo.

Mathijssen denkt er nu zelfs over na om van functie te veranderen: hij wil sportief manafer worden. "Achteraf gezien denk ik dat ik bij mijn laatste clubs – Westerlo en Oud-Heverlee Leuven – een grotere toegevoegde waarde had gehad als sportief manager dan als coach. Ik heb Dirk Degraen (ex-KRC Genk, red.) gevraagd om met zijn internationale contacten te regelen dat ik bij enkele grote clubs in het buitenland mag meelopen, om te zien of het inderdaad iets voor mij is. Misschien kan dat mij ook helpen de routine te doorbreken."

Mathijssen bleef om familiale redenen lang in België, maar zegt nu geen nee meer tegen een verhuis. "Stel dat ik in het buitenland iets moois vind, dan zet ik de stap. Ik heb een oudere dochter – Manou, ze is 19 nu – voor wie ik een verantwoordelijkheid draag die ik niet wil ontlopen. Dat heeft dikwijls meegespeeld om iets níét te doen. Ondertussen is ze zelfstandiger, ze studeert in Diepenbeek."