Mertens wint als invaller, comeback van Carrasco en co

Mertens wint als invaller, comeback van Carrasco en co

19-08-2017 22:45

Sinds dit weekend wordt er weer in Italië en Spanje competitievoetbal gespeeld. Voor onze landgenoten was er op zaterdag wisselend succes. Dries Mertens won met Napoli. Yannick Carrasco speelde met Atlético Madrid dan weer gelijk.

Girona - Atlético Madrid: 2-2
Atlético Madrid-vedette Antoine Griezmann is voor de eerste keer in zijn loopbaan van het veld gestuurd. Zaterdagavond kreeg de Franse spits rood tijdens het uitduel met Girono. Eerst slingerde de scheidsrechter Griezmann op de bon vanwege een schwalbe, even later kreeg hij direct rood omdat hij de leidsman beledigde. Atlético kwam tegen Girona met 2-0 achter, maar de ploeg van trainer Diego Simeone knokte zich in de slotfase terug tot 2-2. Carrasco kreeg geel, maar kon niet scoren. Voor de bezoekers deden Angel Correa en Jose Gimenez dat wel. 

Hellas Verona - SSC Napoli: 1-3
Op de openingsspeeldag van de Serie A moest Mertens in het begin van de match toekijken. Pas op het uur mocht hij invallen. Toen stond het al 0-2 voor de bezoekers. Een eigen doelpunt van Samuel Souprayen hielp Napoli op voorsprong. Arkadiusz Milik, de man die Mertens verving, verdubbelde de score. Faouzi Ghoulam maakte even na de invalbeurt van Mertens de 0-3. In het slot van de partij moesten de bezoekers nog met tien man verder na rood voor Elseid Hysaj. Giampaolo Pazzini milderde uiteindelijk nog vanaf elf meter voor Verona, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet. 

Samuel Souprayen