Genk-verdediger heeft geen schrik van nieuwe concurrent: Ik wil meer

Genk-verdediger heeft geen schrik van nieuwe concurrent: "Ik wil meer"

17-08-2017 21:25

Joakim Maehle heeft er vorige week met Clinton Mata een stevige concurrent bijgekregen. De Deense rechtsachter begon met enkele puike prestaties aan de competitie, maar moet nu toch vrezen voor zijn basisplaats.

Maehle was tegen Waasland-Beveren goed voor een assist en ook op Antwerp lag hij met een knappe rush aan de basis van de openingstreffer. "Twee seizoenen geleden stond ik in de spits bij de tweede ploeg van Aalborg", verklaarde de Deen tegenover Het Laatste Nieuws. "Aanvallen zit mij in het bloed, maar ik scoorde te weinig. Dus werd ik eerst buitenspeler en nadien vleugelverdediger."

Met Mata krijgt Maehle er echter een serieuze concurrent bij. "Het is logisch dat de club nog een rechtsachter heeft gehaald. Maar dat ze Mata voor één seizoen gehuurd hebben, zegt ook wel iets over het vertrouwen dat ze in mij hebben. Toen ik tekende, was mijn ambitie duidelijk. Ik wilde groeien als speler en wat minuten sprokkelen. Nu heb ik het naar mijn gevoel goed gedaan en wil ik ook niet zomaar mijn plaats afstaan. Ik wil meer."