Sofiane Hanni trekt inspiratieloos Anderlecht over de streep tegen Oostende

06-08-2017 19:51
14

RSC Anderlecht heeft zondagavond zijn eerste driepunter van de nieuwe competitie gescoord. Paars-wit won op eigen veld met veel moeite van KV Oostende. Sofiane Hanni zorgde een kwartier voor affluiten voor de verlossende 1-0.

De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen en zette Proto meteen aan het werk. Dendoncker veroverde de bal en pakte uit met een stevige knal, maar de KVO-doelman ranselde het leer uit de hoek. Na de pittige start van Anderlecht kwam de wedstrijd gaandeweg meer in evenwicht. Zivkovic kon echter niet profiteren van een ondoortastend optreden van Sels.

Paars-wit deed wel pogingen om KVO weg te drukken , maar kreeg weinig uitgespeelde kansen tijdens de eerste helft. Het weinige gevaar bij Anderlecht kwam van Onyekuru. De Nigeriaan kreeg zijn eerste basisplaats van trainer Weiler en ontgoochelde allerminst. Dat kon niet gezegd worden van diepe spits Teodorczyk. De Pool worstelde met zichzelf en maakte niets klaar.

Na tien minuten in de tweede helft werd ‘Teo’ uit zijn lijden verlost. Kiese Thelin kwam hem aflossen, maar dat bracht geen beterschap in het spel van paars-wit. Oostende dwong in het eerste kwartier na de pauze vijf hoekschoppen af, maar kon Sels daarbij niet op de proef stellen. Toen El Ghanassy dat wel deed, stond de doelman van Anderlecht op de goede plaats.

De ontgoochelende topper kabbelde verder en leek op een gelijkspel af te stevenen, maar Hanni trok Anderlecht alsnog over de streep. De kapitein van paars-wit tikte in de rebound de 1-0 binnen, nadat Proto met een knappe reflex een schot van Onyekuru had gekeerd. De thuisploeg gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en boekt zijn eerste driepunter, maar had absoluut geen overschot.