OFFICIEEL: Mourinho heeft zijn nieuwe toptransfer beet

OFFICIEEL: Mourinho heeft zijn nieuwe toptransfer beet

31-07-2017 17:16
2

Nemanja Matic mag zich officieel speler van Manchester United noemen. De Europa League-winnaar neemt hem voor 45 miljoen euro over van Chelsea.

Manchester United en Chelsea hebben de deal maandag officieel bevestigd via de officiële kanalen. De transfer hing al even in de lucht. United betaalt 45 miljoen euro voor Matic, die bij Chelsea niet meer kon rekenen op een basisplaats. De Servische middenvelder tekent op Old Trafford een driejarig contract, met een optie op een extra seizoen.

United-manager José Mourinho is dolblij met de komst van Matic (28). "Nemanja is een Manchester United-speler en een José Mourinho-speler", zegt hij op de clubsite. "Hij representeert alles wat we zoeken in een voetballer: loyaliteit, stabiliteit, ambitie én hij is een echte teamspeler. Ik wil hem bedanken voor zijn sterke wil om naar Manchester United te komen, want anders was het onmogelijk hem te halen."

Matic gaat bij zijn nieuwe club het shirt met rugnummer 31 dragen. "Ik ben heel erg blij met deze transfer", zegt hij. "Een nieuwe samenwerking met Mourinho kon ik niet afslaan. Ik wil Chelsea bedanken voor de mooie tijd die ik heb gehad en kan niet wachten om te beginnen bij mijn nieuwe club."