OFFICIEEL: Manchester City gooit met het geld, Walker komt voor recordbedrag

OFFICIEEL: Manchester City gooit met het geld, Walker komt voor recordbedrag

14-07-2017 16:35
1

Kyle Walker is officieel speler van Manchester City. Dat bevestigt de Premier League-grootmacht via de officiële kanalen. Walker komt over van Tottenham Hotspur.

Manchester City doet geen mededelingen over het bedrag dat met de toptransfer gemoeid is, maar Engelse media weten het zeker: City betaalt 57 miljoen euro en breekt daarmee het wereldrecord. Nooit eerder betaalde een club meer geld voor een verdediger.

"Ik ben dolblij dat ik bij City heb getekend en kan niet wachten om te beginnen", reageert Walker op de website van zijn nieuwe club. Hij tekent voor vijf jaar en gaat het shirt met rugnummer 2 dragen. "Pep Guardiola is één van de meest gerespecteerde managers in de wereld en ik voel dat hij me kan helpen om mijn spel naar een hoger niveau te brengen."

Walker is de derde aankoop van Manchester City deze zomer, dat al veel geld neertelde voor doelman Ederson Moraes (40 miljoen euro) en aanvallende middenvelder Bernardo Silva (48 miljoen). Walker speelde eerder voor Sheffield United, dat 15% van de transfersom incasseert.