'Transferstrijd op komst voor sterkhouder van AA Gent'

'Transferstrijd op komst voor sterkhouder van AA Gent'

10-07-2017 08:45

AA Gent zou deze zomer wel eens een sterkhouder kunnen verliezen. De transfer van Damien Marcq kwam er namelijk niet zomaar. Volgens Het Laatste Nieuws dient die onder meer om het vertrek van Renato Neto op te vangen.

Spaanse bronnen hebben gemeld dat Sevilla op Renato Neto is afgekomen, maar kennelijk is het andersom. De makelaar van de Braziliaan heeft hem zelf aangeboden in Spanje. Sevilla twijfelt: Neto is zeker niet de eerste keuze om Steven N'Zonzi te vervangen. Het feit dat Renato Neto nog steeds alleen de Braziliaanse nationaliteit heeft speelt daarin mee. Dat maakt ook een transfer naar Engeland bijzonder moeilijk.

Neto zou echter ook nog kunnen vertrekken naar Galatasaray. AA Gent zou na jaren trouwe dienst niet meteen nee zeggen tegen een transfer voor Neto. Op het middenveld heeft het met Anderson Esiti en Damien Marcq op papier al een sterk duo. Neto heeft echter wel nog twee jaar contract, AA Gent kan dus een flinke transfersom vangen. Zeker als Sevilla wél voor hem kiest kan de som flink oplopen.