'Racing Genk strijdt met KV Oostende om international'

'Racing Genk strijdt met KV Oostende om international'

09-07-2017 07:30
3

Opvallend gerucht in de Albanese krant Telegrafi. Zowel Racing Genk als KV Oostende zouden namelijk interesse hebben in een oud doelwit van onder andere AA Gent.

Het gaat concreet om Liridon Latifi. Die 23-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk in eigen land, bij de topclub Skenderbeu. Als rechterflank maakte hij afgelopen seizoen liefst elf doelpunten op 34 wedstrijden. Hij speelde inmiddels ook al drie wedstrijden voor de nationale ploeg van Albanië.

Latifi geniet overigens niet alleen Belgische interesse. Ook in Zwitserland worden er met Grasshoppers en FC Sion nog twee ploegen genoemd. Bij Skenderbeu heeft hij nog maar één jaar contract, waardoor hij een buitenkansje wordt voor heel wat clubs.

Racing Genk haalde deze zomer al Benson Manuel als vervanger voor de vertrekkende Jean-Paul Boëtius, maar het valt af te wachten of de jongeling van Lierse al klaar is voor zo'n grote rol. Latifi kan een extra optie zijn voor die positie. Ook Oostende heeft met Nicolas Rajsel en Richairo Zivkovic al twee extra opties gehaald voor de flank, al wordt Zivkovic vooral als centrumspits gezien.