'Barcelona en Messi zijn rond, monsterachtige clausule in contract'

'Barcelona en Messi zijn rond, monsterachtige clausule in contract'

05-07-2017 09:05

Eindelijk witte rook bij FC Barcelona: Lionel Messi gaat zijn contract verlengen tot medio 2021, met een optie voor nog een extra seizoen. In de nieuwe verbintenis wordt een transferclausule opgenomen van liefst driehonderd miljoen euro.

Dat melden diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo en Marca. Messi geniet momenteel van zijn huwelijksreis, maar zodra hij terugkeert in Barcelona zal hij zijn handtekening zetten. Beide partijen steggelden al maanden over het nieuwe contract. De oude verbintenis van de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar loopt in de zomer van 2018 af.

Barça maakt het contractnieuws op korte termijn wereldkundig en slaat daarmee opnieuw een belangrijke slag. Vorig seizoen verlengde de club al met Luis Suarez en Neymar, waardoor 'El Tridente' voorlopig in stand blijft.

De dertigjarige Messi speelt sinds 2000 voor de Catalanen. In november 2003 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. De Argentijn won sindsdien 29 trofeeën, waaronder vier keer de Champions League en acht keer de Spaanse titel.

Lees ook: Wat verdient Messi: zijn inkomen, salaris, bonussen, sponsors en uitgaven