Refaelov krijgt mildere straf in beroep, ook echtgenote wordt gespaard

Refaelov krijgt mildere straf in beroep, ook echtgenote wordt gespaard

27-06-2017 15:45
6

Lior Refaelov kwam onlangs in een lastige situatie, want hij had zijn vrouw laten rijden zonder geldig rijbewijs. De rechtbank toonde zich in beroep echter mild.

Advocate Tessa Verbeke probeerde duidelijkheid te scheppen in de situatie. "Mevrouw betwist die feiten niet. Ze heeft een Israëlisch rijbewijs sinds 2007. In 2013 werd ze in België ingeschreven en in 2016 werd haar Israëlisch rijbewijs vernieuwd. Maar als ze nu naar de gemeente gaat om dat rijbewijs om te zetten, houden ze enkel rekening met de datum van die vernieuwing", staat opgetekend in Het Nieuwsblad. 

Het gebrek aan een geldig rijbewijs zorgt regelmatig voor moeilijkheden. "Ze zal waarschijnlijk haar rijbewijs hier opnieuw moeten afleggen om het in orde te krijgen. Ondertussen laat ze de wagen staan. Heel vervelend voor een moeder met twee kleine kinderen."

De vrouw van Refaelov werd al op het matje geroepen voor gelijkaardige feiten, maar daar kon de rechter geen rekening mee houden. Die veroordeling zit namelijk nog niet officieel is het dossier. De straffen uit de originele veroordeling werden gemilderd. Van de 1500 euro boete voor Gal werd 600 euro voorwaardelijk, de boete van 300 euro voor Refaelov werd gehalveerd. Ook werd de maand rijverbod ingetrokken voor Gal, maar gezien ze geen geldig rijbewijs heeft maakt dat momenteel weinig verschil.