Leye lijdt aan het Ik-ben-Godsyndroom, hij verwart trots en hoogmoed

"Leye lijdt aan het Ik-ben-Godsyndroom, hij verwart trots en hoogmoed"

23-06-2017 12:05
2

Het is oorlog tussen Mbaye Leye en Zulte Waregem. De spits wil gratis weg, iets wat ze bij Essevee liever niet zien gebeuren. De Senegalees organiseerde donderdag op eigen houtje een persconferentie op de club om zijn kant van het verhaal te geven. Journalist Frank Buyse is hard voor de 34-jarige aanvaller.

"Hij sprak met de voet vooruit en het was nu niet om te lachen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Woedend is Hij. Omdat zijn Essevee hem geen contractverlenging van twee jaar wilde geven en nog meer omdat de club geld durfde te vragen voor Hij die zowat zijn leven had gegeven, zijn hele zijn had 'geïnvesteerd' in Essevee (dat ook in hem had geïnvesteerd...). Zo woedend dat Hij niet meer wil spelen voor Essevee. Dan maar zo een vertrek proberen te forceren dus."

Dat Buyse 'Hij' met een hoofldetter schrijft, is geen toeval. "Mbaye Leye lijdt aan het Ik-ben-Godsyndroom. Hij verwart trots met hoogmoed. Gisteren gehoord vanuit de spelersgroep, kort na zijn uithaal: Het is jammer dat dit moet gebeuren, maar Mbaye mag zich niet verheven voelen en moet doen als iedereen. Want schielijk – niemand was op de hoogte – óp de club zelf de pers samenroepen om dan die eigen club zwaar aan te vallen: dat was van God los."

Lees ook: Woedende Leye rekent af met Essevee: "Ik speel geen minuut meer"