Zweet breekt uit bij Anderlecht, maakt Svilar drastische beslissing?

Zweet breekt uit bij Anderlecht, maakt Svilar drastische beslissing?

16-06-2017 09:15
10

Wat gaat er komend seizoen gebeuren met doelman Mile Svilar? De keeper van Anderlecht wordt al jaren aangekondigd als een groot talent, maar dreigt volgend seizoen opnieuw derde doelman te worden. Een verloren jaar lijkt zo op komst, tenzij...

Svilar wordt al jarenlang op zowat ieder jeugdtoernooi uitgeroepen tot beste doelman, maar dat vertaalde zich nog niet in speelminuten met de eerste ploeg. De zoon van ex-keeper Ratko Svilar zet alles op alles en heeft nauwelijks vakantie genomen. Hij is nu al op eigen houtje aan het trainen voor volgend seizoen.

René Weiler wil echter niet meer meemaken wat hij vorig seizoen meemaakte. Toen gaf hij Davy Roef voluit zijn kans, maar de Antwerpse doelman greep die niet. Weiler is ervan overtuigd dat Anderlecht zonder de keeperswissel nooit de titel had gepakt en wil daarom een extra doelman. Zijn voorkeur gaat uit naar Matz Sels.

Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht heeft nagedacht over een uitleenbeurt voor Svilar, maar die staat daar niet voor open. Het toptalent heeft dan ook heel wat andere mogelijkheden, met name een transfer. Svilar heeft nog maar één jaar contract, als hij echt geen kansen krijgt zal hij die overeenkomst waarschijnlijk niet meer verlengen.

Bestuur onderneemt niets
Het bestuur zit bijzonder verveeld met deze situatie. Aan de ene kant wil het Weiler niet tegenspreken na zijn landstitel, maar het heeft ook veel geïnvesteerd in de toekomst van Svilar. Heel wat andere keepers, zoals Liam Bossin, zijn moeten wijken om Svilar vrije baan te geven. Het idee dat hij door de achterpoort zou vertrekken is dan ook een horrorscenario bij Anderlecht.