Oranje wint ruim van Luxemburg, maar ziet Frankrijk in extremis blunderen

Oranje wint ruim van Luxemburg, maar ziet Frankrijk in extremis blunderen

09-06-2017 22:47
3

Het Nederlands elftal is ondanks een 5-0 overwinning op Luxemburg geen stap dichter bij het WK van 2018 in Rusland gekomen. Frankrijk verloor in de blessuretijd met 2-1 van Zweden.

Oranje had het aanvankelijk lastig met de Luxemburgers, die de boel achterin goed dicht hielden. Tot het moment dat Arjen Robben de score opende. De aanvaller van Bayern München werd weggestuurd door een knappe pass van Wesley Hoedt en schoot beheerst raak. Het duel was al beslist toen Wesley Sneijder op zijn 33e verjaardag en in zijn 131e interland er 2-0 van maakte.

De ploeg van Advocaat nam geen genoegen met 2-0 en wilde aan het doelsaldo sleutelen, maar pas in de tweede helft werd het klasseverschil op het scorebord zichtbaar. Georginio Wijnaldum zorgde voor 3-0 en even later maakte de ingevallen Quincy Promes er 4-0 van. De kers op de taart kwam van Vincent Janssen, die een strafschop overtuigend binnenschoot. Nederland speelde de wedstrijd rustig uit en speelt op 31 augustus het cruciale uitduel met Frankrijk.

Goed nieuws voor Oranje is dat Bulgarije met 2-1 verloor van Wit-Rusland, maar Zweden slaagde er thuis in om in extremis van Frankrijk te winnen: 2-1. Daardoor kan het Nederlands elftal zich in de komende duels geen puntenverlies meer veroorloven. Door het verlies van Bulgarije staat Oranje nu derde.