Rode Duivels boeken nipte overwinning tegen Tsjechië na matige pot voetbal

05-06-2017 22:35

De Rode Duivels hebben hun oefeninterland tegen Tsjechië nipt met 2-1 gewonnen na een matige pot voetbal. Michy Batshuayi en Marouane Fellaini waren de doelpuntenmakers van dienst.

België nam meteen het heft in handen tegen de Tsjechen. Radja Nainggolan snoepte de bal af en bediende Romelu Lukaku, maar die duwde naast. Even later was de Everton-spits gevaarlijk met een kopbal, maar Tomáš Vaclík keepte attent. De Belgen drukten door en kregen een uitgelezen kans toen Vaclik geblesseerd op de grond lag. Jan Vertonghen dacht daarvan te profiteren, maar keilde het leer staalhard naast.

Halfweg de eerste helft mochten de supporters in het Koning Boudewijnstadion een eerste keer juichen. Michy Batshuayi kreeg de bal toegespeeld van Lukaku en pakte uit met twee mooie kapbewegingen om nadien de openingsgoal binnen te prikken. De vreugde was echter van korte duur, want even later gingen Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne aan het knoeien. Michael Krmencik profiteerde daarvan om de gelijkmaker tegen de netten te knallen.

Onvermijdelijke Fellaini
De motor van de Duivels viel stil na de gelijkmaker. Er slopen te veel foutjes in het spel. Bondscoach Martinez greep in bij de rust en bracht maar liefst vijf nieuwe spelers. Invaller Kevin Mirallas miste de eerste goede kans na de pauze, maar een andere wisselspeler wist wel te scoren. Marouane Fellaini zette de Duivels opnieuw op voorsprong. Hij kopte een hoekschop van Dries Mertens stevig tegen de touwen.

De Belgische invallers waren erg gretig, maar na het doelpunt van Fellaini viel de wedstrijd opnieuw stil. België zakte in en liet Tsjechië beter in de wedstrijd komen. Ei zo na kregen de Duivels nog het deksel op de neus. Karel Soucek pakte uit met een enorme pegel. Courtois stond aan de grond genageld, maar de paal bracht redding. België boekt uiteindelijk een zuinige zege, maar glansrijk was de prestatie zeker niet.