Martinez wil zo veel mogelijk spelers in actie zien; drie Rode Duivels ontbreken

Martinez wil zo veel mogelijk spelers in actie zien; drie Rode Duivels ontbreken

04-06-2017 17:36

Roberto Martinez heeft voor de oefenmatch tegen Tsjechië de beschikking over 24 namen. De bondscoach maakte tegenover Sporza bekend dat er definitief drie spelers zullen ontbreken.

De afwezigheid van Laurent Ciman en Axel Witsel, was al ingecalculeerd vanwege verplichtingen bij hun clubs. Zij zullen maandag wel al onderdeel van de groep uitmaken. "Witsel is intussen aangekomen uit China, maar hij heeft de hele wedstrijd gespeeld en dus komt hij maandag niet in actie. Ciman verwachten we vanavond (zondag, nvdr.)'', zo liet Martinez weten.

Naast Ciman en Witsel zal ook Divock Origi vanaf de zijkant toekijken. Het duel komt voor hem te vroeg. "Hij heeft een zeer positieve evolutie doorgemaakt, maar het is niet opportuun om hem nu al te laten spelen'', luidde de toelichting van Martinez. Origi meldde zich al niet geheel fit bij de nationale ploeg en moest eerder al de eerste training laten schieten door zijn kwetsuur.

Martinez maakte op de persconferentie eveneens bekend dat hij en zijn Tsjechische collega hebben afgesproken om zeer veel wissels toe te passen. Het duel van maandag zal daarom niet officieel worden erkend door de FIFA.