Twee afwezigen en ook gelijk vraagtekens voor het duel tegen Tsjechië

Twee afwezigen en ook gelijk vraagtekens voor het duel tegen Tsjechië

30-05-2017 13:27

Bondscoach Roberto Martinez maakte dinsdagmiddag zijn selectie bekend voor het tweeluik tegen Tsjechië (5 juni) en Estland (9 juni). De Spanjaard moet voor de eerste interland van de Rode Duivels alvast twee spelers missen.

Martinez selecteerde 27 namen, mede omdat Laurent Ciman en Axel Witsel ontbreken voor het oefenduel tegen de Tsjechen. "Ik kan tegen Tsjechië bijvoorbeeld al niet rekenen op Axel Witsel en Laurent Ciman, die komend weekend nog met hun club spelen'', zo gaf Martinez tegenover de aanwezige media een toelichting op zijn ruime selectie.

Daarnaast staat er achter sommige namen nog een vraagteken. ''We zullen ook nog moeten bekijken in welke mate bepaalde spelers fit genoeg zijn. Een Thorgan Hazard is lang geblesseerd geweest, maar ik wil hem wel aan het werk zien. Divock Origi miste dan weer de laatste match met Liverpool...'', aldus Martinez. Hij zal deze spelers dan ook in de gaten houden. ''Nu kunnen we goed trainen en de spelers individueel begeleiden. Die aanpak zal leren of ze klaar zijn om te spelen'', besluit de keuzeheer.