Besiktas kroont zich tot Turkse kampioen, mogelijke tegenstander Club is bekend

Besiktas kroont zich tot Turkse kampioen, mogelijke tegenstander Club is bekend

28-05-2017 20:26

Besiktas is kampioen van Turkije. De topclub uit Istanbul had nog één zege nodig om de titel veilig te stellen. Op bezoek bij Gaziantepspor werd overtuigend met 0-4 gewonnen. Daardoor kwalificeert het zich voor de voorrondes van de Champions League.

Ryan Babel opende namens Besiktas de score tegen het reeds gedegradeerde Gaziantepspor. Al na zes minuten schoot de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool aangeven van Oguzhan Özyakup, met een typisch heupschot de bal achter Gaziantepspor-goalie Erten Ersu. Voor rust draaiden Babel en Özyakup de rollen om en tikte laatstgenoemde de bal binnen: 0-2.

Na rust kwam de Turkse ploeg geen moment in gevaar. Anderson Talisca zorgde met twee treffers in de 66e en 76e minuut voor de twee laatste, beslissende doelpunten. Daarmee is de ploeg van Babel voor de tweede keer op rij de beste van Turkije. Er wordt nog één duel gespeeld in de Süper Lig. Nummer twee Istanbul Başakşehir is al zeker van de tweede plek. Fenerbace en Galatasaray strijden nog om plek drie.

Door de titel van Besiktas kent Club Brugge ook met zekerheid een mogelijke tegenstander in de derde voorrondes voor de Champions League. Istanbul Basaksehir is daardoor één van de mogelijkheden. Steaua Boekarest, Young Boys, Nice, Panathinaikos zijn de andere teams waartegen Club kan uitkomen.