Preud'homme neemt afscheid met laatste steek aan Vanhaezebrouck

Preud'homme neemt afscheid met laatste steek aan Vanhaezebrouck

28-05-2017 07:00
12

Michel Preud'homme neemt na bijna vier jaar afscheid van Club Brugge, in die tijd was de rivaliteit met Hein Vanhaezebrouck een rode draad. In zijn afscheidsinterview met  Peter Vandenbempt verwijst hij nog een laatste keer naar de coach van AA Gent.

Heel wat analisten hadden het dit seizoen over het 'jaar te veel' van Preud'homme. Onterecht, zo vindt hij. "Dat vind ik belachelijk, gewoon belachelijk. Oké, we hebben geen titel gepakt dit seizoen, maar een tweede plaats is toch geen rampzalig seizoen?", klinkt het bij Sporza.

"Ik heb de statistieken van de laatste drie jaar erbij genomen. Club is tweede, eerste en tweede geworden. Anderlecht derde, tweede en eerste. En AA Gent eerste, derde en derde. Dus als je dan zegt dat het het jaar te veel is voor Preud’homme, dan zijn het ook twee jaar te veel voor Vanhaezebrouck. Want hij is twee keer derde geworden, maar dat heb ik niemand horen zeggen… Misschien komt dat omdat de perceptie anders was omdat ik eerst ging stoppen, maar toch heb voortgedaan"