Clement kreeg duidelijke richtlijn van MPH: Ik mocht niets zeggen

Clement kreeg duidelijke richtlijn van MPH: "Ik mocht niets zeggen"

27-05-2017 10:00

Philippe Clement is vanaf volgend seizoen de trainer bij Waasland-Beveren, hij moet de bakens verzetten voor de ploeg die de laatste jaren altijd voor het behoud speelde. Is hij daar niet te braaf voor? Volgens de nu 42-jarige coach is dat een totaal verkeerde perceptie.

Achter de schermen is Clement namelijk een ander mens. "Ach, dat imago... Michel heeft er binnenskamers veel mee gelachen. Hoe hij altijd als de boeman werd afgeschilderd en ik als de brave. Eigenlijk ben jij veel strenger dan mij, zei hij dan", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Clement is vooral bekend om zijn interviews tijdens de rust: heel wat fans vinden die nogal saai. "De buitenwereld weet niet echt wat ik doe. Zij zien mij altijd tijdens de rust van een match een interview geven waarin je niets mag zeggen van je coach om de tegenstander niet slimmer te maken of ze zien mij passeren in een training."

Het feit dat hij nu als T1 gevraagd wordt bewijst dat hij geen grijze muis is. "De enige manier waarop ik deze perceptie zal veranderen is door effectief hoofdtrainer te worden. Binnen de voetbalwereld kijkt men wel heel verschillend naar mij, anders had ik wel geen aanbiedingen gekregen de voorbije jaren om elders hoofdcoach te worden. Die appreciatie van binnenuit blijft nog steeds het belangrijkste." 

Ervaring als T1,5
Eigenlijk was Clement dit seizoen al meer dan gewoon een assistent. "Ze noemden mij dit jaar T1,5 bij Club. Op vlak van praktische werking was ik iets tussen een hoofdcoach en een assistent, maar de beslissingskracht bleef uiteraard bij Michel liggen."