Ex-trainer heeft twijfels bij transfer Tielemans: 'Dat wordt geen evidentie'

Ex-trainer heeft twijfels bij transfer Tielemans: 'Dat wordt geen evidentie'

26-05-2017 23:54
2

Youri Tielemans heeft afgelopen week zijn transfer naar AS Monaco afgerond. Het toptalent koos voor een tussenstap in de Franse competitie. Een keuze die wordt bewierookt door veel analisten, maar niet door Hugo Broos. De ex-trainer van Anderlecht stelt zich vragen bij de wisselvalligheid van Tielemans.

"Eigenlijk zag ik hem liever nog een jaartje blijven", verklaarde Broos in Het Laatste Nieuws. "Ik vraag me af of hij al klaar is voor Monaco. Soms speelt Youri wedstrijden waarin je hem helemaal niet ziet. Hij mist een constante in zijn prestaties. Bij Anderlecht accepteerde iedereen dat, omdat ze wisten dat hij nog een grote groeimarge had."

"Maar bij Monaco draagt hij het etiket van toptransfer. De verwachtingen zullen bijgevolg hoog zijn. Het is wel de beste ploeg waarvoor hij kon kiezen. Hun trainer zet nadrukkelijk in op jongeren. Waarschijnlijk zien ze deze zomer een aantal sterkhouders vertrekken. Misschien ook Bagayoko, een concurrent van Tielemans. Hem opvolgen wordt geen evidentie."