'Klopp wil transferrecord Liverpool verbreken voor Bundesliga-uitblinker'

'Klopp wil transferrecord Liverpool verbreken voor Bundesliga-uitblinker'

26-05-2017 18:09

Liverpool zal diep in de buidel moeten tasten wil het Naby Keïta losweken bij RB Leipzig. De 22-jarige middenvelder uit Guinea moet liefst 57 miljoen euro opleveren, meldt de Britse krant The Times. Dat zou een record zijn voor The Reds.

Leipzig wil Keïta niet kwijt, maar als hij vertrekt dan alleen voor de absolute hoofdprijs. De centrale middenvelder was dit seizoen een belangrijke pion bij de Bundesliga-sensatie, die achter kampioen Bayern München als tweede eindigde. Hij scoorde acht keer en gaf nog eens zeven assists in 31 competitieoptredens.

Keïta kwam vorige zomer over van zusterclub Red Bull Salzburg. Mogelijk blijft zijn verblijf in Leipzig dus beperkt tot één seizoen. Liverpool-manager Jurgen Klopp heeft er bij de clubleiding op aangedrongen om de Guineeër te halen. De Duitser wil tempo en breedte aan zijn selectie toevoegen, meldt The Times. Leipzig werkt echter niet mee.

"We hebben besloten dat we geen basisspelers verkopen", zegt voorzitter Oliver Mintzlaff. "We willen ons team bij elkaar houden en ons verder ontwikkelen." Mocht Liverpool 57 miljoen overmaken naar Duitsland, is dat een clubrecord. Momenteel is het record in handen van Andy Carroll, die veertig miljoen kostte.