‘Martinez moet gaan puzzelen; middenvelder valt uit met blessure’

‘Martinez moet gaan puzzelen; middenvelder valt uit met blessure’

17-05-2017 23:30

Manchester United-middenvelder Marouane Fellaini zal er mogelijk niet bij zijn in de finale van de Europa League tegen Ajax. De Rode Duivel viel uit tijdens de competitiewedstrijd tegen Southampton (0-0). Bovendien komen ook twee interlands in het gevaar. België speelt op 5 juni tegen Tsjechië (vriendschappelijk) en op 9 juni tegen Estland (WK-kwalificatie).

Fellaini stond opnieuw in de basis bij de Mancunians, na een schorsing van drie speeldagen in de Premier League. United geraakte op het veld van Southampton niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Bovendien moest Fellaini in de tweede helft naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Ander Herrera.

Trainer José Mourinho heeft tegenover Sky Sports al kort gereageerd op de blessure van Fellaini. "Ik ken nog geen details, maar het is geen scheur. Bovendien geeft zijn ervaring me vertrouwen. Maar hij had wel een beetje een slecht gevoel", vertelde de United-trainer.

De Rode Duivel was in de halve finale nog van cruciaal belang voor zijn team. Fellaini scoorde vorige week tegen Celta De Vigo het openingsdoelpunt op Old Trafford. Mogelijk komt de finale in Stockholm nu in het gedrang, net als de wedstrijden met de Rode Duivels op 5 juni tegen Tsjechië (vriendschappelijk) en op 9 juni tegen Estland (WK-kwalificatie).