Westerlo haalt opnieuw uit: Moeskroen omzeilt al jaren de regels

Westerlo haalt opnieuw uit: "Moeskroen omzeilt al jaren de regels"

16-05-2017 16:50
2

Royal Excel Moeskroen kreeg alsnog zijn licentie voor profvoetbal en voetbalt volgend jaar dus in de Jupiler Pro League. Maar bij Westerlo, dat ten koste van de Henegouwers degradeert, zijn ze niet van plan de handdoek te gooien.

"Het meest storende blijft dat ze bij het BAS de economische realiteit niet willen zien", aldus manager Herman Wijnants aan Sport/Voetbalmagazine. "Al drie jaar is het duidelijk dat er een link bestaat tussen de geldstromen. Moeskroen omzeilt al jaren de regels, via constructies in Malta", weet de baas van Westerlo.

En Wijnants meent perfect te weten hoe alles in zijn werk is gegaan. "Pini Zahavi stortte vier miljoen euro naar zijn neef, eigenaar van firma Latimer. Dat bedrijfje heeft amper 1200 euro op de rekening heeft staan. Achteraf moet hij het geld niet meer terug hebben. Zo kan Latimer het doorstorten naar Moeskroen. Klinkt dat niet ongeloofwaardig?", vraagt Wijnants zich af.

"Als ik morgen naar een makelaar stap om 10 miljoen euro te krijgen, dan heb ik voor de Profliga ook een bewijs. Wat er onderhands allemaal gebeurde, weet niemand. De ramen en deuren worden nu wagenwijd open gezet voor frauderen. Ik kan de visie van de Pro League niet meer volgen. Ze draaien op amper twee jaar tijd alles met 180 graden om", besluit hij.