UPDATE: Reactie Vanden Borre na berichten over overgewicht: Niets op te zeggen

UPDATE: Reactie Vanden Borre na berichten over overgewicht: "Niets op te zeggen"

09-05-2017 11:20
3

Hoe zou het nog zijn met Anthony Vanden Borre? De rechtsachter trok onder veel persbelangstelling naar de Congolese topclub TP Mazembe, maar tot dusver werd zijn overgang een fiasco. Hij speelde nog maar één wedstrijd en zat afgelopen weekend niet eens in de selectie. Hij mikt nu al op volgend seizoen, weet Het Nieuwsblad.

De reden volgens Congolese bronnen is dat Vanden Borre niet fit genoeg is en te veel kilo's meesleurt. Verwonderlijk is dat weliswaar niet, want Vanden Borre lag vijf maanden stil vooraleer hij tekende bij Mazembe. Die achterstand werkte de ex-Rode Duivels nog niet weg, al speelde hij toen dagen geleden wel meer dan 70 minuten mee als verdedigende middenvelder.

Daarnaast is het ook chaos in de kleedkamer en binnen de club. Thierry Froger, op het moment van de transfer aan de slag, werd ondertussen ontslagen. Met Pamphile Mihayo Kazembe, een ex-speler, werd een T1 zonder enige ervaring aangesteld. Die beroept zich daarom op lokale spelers en oud-ploegmaats. Leiding in de kleedkamer is er niet.

Bovendien laat voorzitter Moïse Katumbi zijn club even links liggen, aangezien hij mikt op het presidentschap in Congo. Vanden Borre concentreert zich daarom al op volgend seizoen, hopelijk met een nieuwe trainer. Dan wil de ex-speler van Anderlecht ook de overbodige kilo's kwijt zijn.

UPDATE 11u20: Na de berichten in de Congolese pers over de vermeende kilo's te veel bij Vanden Borre, contacteerde Het Laatste Nieuws de speler. Die was kort van stof. "Ik heb niets te zeggen op dit soort berichten." Sportief directeur Frederik Kitenge wilde evenmin ingaan op het onderwerp. "Dit is een zaak voor de trainer. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste keuzes maakt. Ik kan u bovendien melden dat Anthony zich goed geïntegreerd heeft in de spelersgroep."