Moet basispion weg bij Club Brugge? 'Optie wordt niet gelicht'

Moet basispion weg bij Club Brugge? 'Optie wordt niet gelicht'

03-05-2017 07:00

Bij Club Brugge zijn ze volop aan het werken voor volgend seizoen, de kern heeft een flinke opkuis nodig. Eén van de spelers die daar slachtoffer van kan worden is Ludovic Butelle. Het Laatste Nieuws vertelt namelijk dat het bestuur wil inzetten op tweede keeper Ethan Horvath.

De 34-jarige Butelle kwam vorig seizoen naar Club, de Fransman was één van de architecten achter de titel. Dit seizoen is hij echter absoluut géén puntenpakker. Integendeel, hij maakt een bijzonder onzekere indruk. Butelle heeft nog een optie in zijn contract waardoor Club hem tot 2019 kan houden, anders loopt zijn contract over een jaar af.

Volgens Het Laatste Nieuws zet Club nu alles op wintertransfer Horvath. "Bij Club Brugge gaan ze ervan uit dat Horvath zijn vorm op training doortrekt en zich opwerkt tot nummer één. Of dat in concurrentie zal zijn met Butelle is zeer de vraag. Op dit ogenblik ziet het er immers niet naar uit dat Club die optie zal lichten. Meer nog, als Club kans had gezien om hem afgelopen winter te verkopen, zou het dat zeker niet gelaten hebben", zo staat te lezen.

Uiteindelijk was het Michel Preud'homme die Butelle deze winter nog beschermde. "Mathew Ryan was het alternatief, waardoor Horvath in zijn schaduw kon klaargestoomd worden. Maar Preud'homme wilde Butelle nog een kans geven. Ryan zit ondertussen bij RC Genk, maar het idee blijft hetzelfde. Horvath is meer dan ooit de toekomst, Butelle enkel nog het heden."

Mentor?
Mogelijk kan Club de Fransman nog houden als een soort van mentor voor Horvath. "Enkel in het eerste geval lijkt een contractverlenging er nog in te zitten. Hoe dan ook lijkt zijn rol als Brugse nummer één na dit seizoen uitgespeeld."