Anderlechtman krijgt flinke steek: Talent zit niet enkel in de voeten

Anderlechtman krijgt flinke steek: "Talent zit niet enkel in de voeten"

02-05-2017 08:00

Bij Anderlecht is Leander Dendoncker uitgegroeid tot een absolute sterkhouder, in die mate dat hij deze zomer een toptransfer kan krijgen. Nochtans lag hij in het begin van dit seizoen nog in de balans met Idrissa Doumbia. Die is voorlopig spoorloos.

Het achttienjarige talent van Anderlecht mocht begin dit seizoen enkele keren starten. Waar hij nu is, dat mag Joost weten. "Zelfs na de doorbraak van Dendoncker in het eerste elftal bleven de vraagtekens sluimeren. Afgelopen zomer, bijvoorbeeld, toen Idrissa Doumbia zijn neus aan het venster stak in de voorbereiding. Prachtige stijl, technisch sterk, vista - de 18-jarige Ivoriaan leek in de balans te liggen met Dendoncker, die meer dan eens een rij naar achteren geschoven werd", klinkt het bij Niels Vleminckx van Het Laatste Nieuws.

Toch raakte René Weiler snel overtuigd. "Lang had René Weiler niet nodig om zeker te zijn dat Dendoncker zijn Zwitsers zakmes was. Een alleskunner met een voorbeeldmentaliteit die op élk facet minstens een voldoende haalt. Doumbia voetbalt inmiddels met de beloften. Kwaliteit zit in meer dan enkel de voeten.