Als dat gebeurt, blijft Hein hier misschien nog wel een jaar of tien

"Als dat gebeurt, blijft Hein hier misschien nog wel een jaar of tien"

29-04-2017 17:32

Thomas Foket heeft een stevige boon voor Hein Vanhaezebrouck. Onder de vleugels van de succestrainer is de rechterflankspeler uitgegroeid tot één van de betere voetballers uit de Jupiler Pro League. De jongeling is dankbaar voor het vertrouwen dat hij van zijn coach krijgt.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

"Hij heeft me teruggehaald uit Oostende, waar ik op huurbasis actief was", begint Foket zijn verhaal bij RTBF. "Hij heeft van mij een speler gemaakt die tactisch flexibel is. Nu kan ik spelen in alle soorten systemen, met drie, vier of vijf achterin. Dat is een voordeel voor mijn eventuele toekomst bij de Rode Duivels."

Wat maakt Vanhaezebrouck zo sterk? "Hein is een bouwer", aldus Foket. "Hij heeft zelfs de plannen voor het toekomstige trainingscomplex mee helpen tekenen. Hij heeft een basis gecreëerd voor de toekomst van de club. Nu is het aan hem om een keuze te maken over zijn eigen toekomst."

"Sommigen vrezen voor het jaar te veel voor hem, maar hij kan ons opnieuw mooie momenten laten beleven in Europa. Als dat gebeurt, blijft hij hier nog wel een jaar of tien", denkt Foket. Vanhaezebrouck is sinds 2014 aan de slag in Gent. Een jaar na zijn aanstelling schonk hij de Buffalo's hun eerste landstitel uit de clubgeschiedenis.