Lommel United degradeert na pijnlijke nederlaag, gelijkspel voor Cercle

28-04-2017 22:22

Oud-Heverlee Leuven heeft zich verzekerd van het behoud. In eigen huis kon het met 1-0 winnen van Lommel United, dat degradeert naar de Eerste Amateurklasse. Verder speelde Cercle Brugge gelijk tegen Tubize.

OH Leuven 1 - 0 Lommel United
OHL had genoeg aan een gelijkspel om het behoud te verzekeren, maar was wel de ploeg met de meest aanvallende intenties. Jovan Kostovski kreeg een grote kans, maar vergat te scoren. Lommel United keek vooral de kat uit de boom en wachtte op die ene kans, waardoor een gelijkspel bij rust het gevolg was.

Tien minuten ver in de tweede helft mocht OHL dan toch vieren. Flavien Le Postollec maakte er 1-0 van en kon OHL daarmee dus ook van behoud verzekeren. Lommel probeerde nog wel tegen te prikken, maar kon niets meer terugdoen. Door het verlies zakt Lommel United ook naar de Eerste Amateurklasse.

Cercle Brugge 1 - 1 Tubize
In het duel tussen Cercle Brugge en Tubeke werd er enkel nog maar voor de eer gespeeld. Veel doelrijpe kansen vielen er dus ook niet te noteren. Beide ploegen leken wel tevreden met de gang van zaken.

Na 65 minuten voetballen was het dan toch raak voor de Bruggelingen. Arna Naudts zorgde voor het eerste doelpunt van de avond. Dat leek ook genoeg te zijn voor de winst, maar in de allerlaatste minuut werd het alsnog 1-1.